“OYUN YOKSA MÜŞTERİ DE YOK”

1 Haziran itibariyle açılan kahvehanelerde, koronavirüs önlemleri kapsamında oyun oynamak yasaklandı. Uygulamanın kahveci esnafını zor duruma düşürdüğünü ifade eden İzmir Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İsmail Hakkı Kırdı, “Oyun yoksa müşteri de yok” dedi

Başkan Kırdı’nın açıklamalarını haber yapan gazeteyenigun.com.tr’nin haberine ” https://gazeteyenigun.com.tr/kahveciler-esnaf-odasi-baskani-ismail-hakki-kirdi-%E2%80%9Coyun-yoksa-musteri-de-yok%E2%80%9D-/144502 ” linkinden ulaşabilirsiniz.

Haberin metnini ise aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.

1 Haziran itibariyle Türkiye’de normalleşme süreci başladı. Koronavirüs salgınında kapanan kahvehaneler de açılan işletmeler arasında. Ancak koronavirüs önlemleri kapsamında kahvehanelerde okey, tavla, iskambil gibi oyunların oynanması yasak. Ayrıca sosyal mesafe kurallarının da geçerli olduğu kahvehaneler, yarı kapasiteyle hizmet veriyor.

“YARARDAN ÇOK ZARAR GETİRDİ!”

Uygulamanın kahveci esnafını zor duruma düşürdüğünü ifade eden İzmir Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İsmail Hakkı Kırdı, “Kahveci esnafımız uzun bir aradan sonra 1 Haziran itibariyle yeniden hizmet vermeye başladı. Okey, tavla, iskambil gibi oyunların oynanması yasaklandı. Hijyen kurallarına uygun bir şekilde açılmamız istendi. Masalar arasında belli bir mesafe bırakıldı. Ancak biz bu şekilde açılmasını istemiyorduk. Kahvehanelerin bu şekilde açılmasının esnafımıza hiçbir yararı yok. Kahvehanelerimizin açılması bize yarardan çok zarar getirmiştir” dedi.

“İNSANLAR OYUN OYNAMAYA GELİYOR”

Kahvehanelerin yaklaşık 3 aydır kapalı olduğunu ve esnafın zor duruma düştüğünü hatırlatan Kırdı, “3 ay boyunca boşu boşuna elektrik, su ve kira parası ödedik. Şimdi ise çalışanlarımıza yevmiye dağıtmamız lazım. Elektrik ve su faturalarımız doğal olarak artacak. Ancak gelen müşteri sayısı azalacak. Çünkü insanlar kahvehanelere oyun oynamak için geliyor. Oyun yoksa müşteri de gelmiyor. Öteki türlü çay ocağı gibi oluruz. Çay ocakları zaten var” diye konuştu.

“CUMHURBAŞKANLIĞINA FAKS ÇEKECEĞİZ”

Hijyen kurallarına uygun bir şekilde oyunların oynanabilmesi için yetkililere seslenen Kırdı, “Bu uygulama esnafımızı hiçbir şekilde tatmin etmemiştir. Konuyla ilgili İzmir’deki bütün kahveciler olarak Cumhurbaşkanlığına ve İçişleri Bakanlığı’na faks çekeceğiz. Hijyen kurallarına uygun bir şekilde oyunların oynanmasını talep edeceğiz. Aksi takdirde iş yerlerimizi kapatacağız. Sesimizin duyulmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.