BAŞKAN KIRDI: “YETKİLİLER ESNAFIMIZ İLE İLGİLİ SAĞLIKLI DÜŞÜNEMİYOR

“YETKİLİLER MAAŞLARINI EKSİKSİZ ALIYOR, ESNAFIMIZLA İLGİLİ SAĞLIKLI DÜŞÜNEMİYOR”

İZMİR
KAHVECİLER ESNAF ODASI
FEVZİPAŞA BULVARI NO:168/1 ANKARA İŞ MERKEZİ KAT 2/202 BASMANE İZMİR
TEL: (232) 482 15 10-483 35 54-489 31 89 FAXNO:(232) 482 15 10
POSTA KOD NO :35230

SAYI : 2020/ ÖZEL TARİH : 07/04/2020

Basın Bülteni
Yetkililer maaşlarını eksiksiz alıyor, esnafımızla ilgili sağlıklı düşünemiyor.

Son günlerde yaşadığımız ve hepimizin günlük hayatında var olan bir çok şeyden ve kısmi olarak ta özgürlüklerimizden feragat ettiren Koronavirüs (Covid 19) illeti, toplumun her kesimini olduğu gibi kahveci esnafını da vurdu.
Biliyorsunuz ki halkımızın toplu olarak bulunduğu, kahvehaneler, kıraathaneler, çay ocakları, kafeler, restoranlar, internet kafeler, oyun salonları vb yerler kapatılarak insanların birbiri ile temas etmelerine engel olunmaya çalışıldı.
İzmir Kahveciler Esnaf Odası Başkanı olarak esnaflarım adına şunları söylemek istiyorum. Esnafımız hakkında karar veren yetkililer, ayın birinde ATM ye kartı sokup maaşını eksiksiz olarak alıyor ve esnafımızı içinde bulunduğu durumu sağlıklı olarak düşünemiyorlar. 23 gündür kapalı olan esnafımız, yanında çalıştırdıkları personeli ile birlikte, yetkililerden bir an önce sesimize kulak vermesini istiyoruz. Kapalı bütün iş yerlerinin devlet güvencesi altına alınması, kapsamlı bir sicil affı, vergi levhası olan herkese faizsiz kredi verilmesi, bütün iş yerlerine kira desteği verilmesi ve diğer taleplerimizin biran önce hayata geçirilmesini istiyoruz. İş yerleri kapalı olan kahveci esnafımız çok zor durumdadır. Sıkıntılarını iletmek için bizleri telefonla arıyorlar, odamıza geliyorlar. Bizlerde elimizden geldiğince onları dinliyoruz ve yaşanan sorunları, birlik başkanımız, federasyonumuz, konfederasyonumuz dahil bütün yetkililere yazılı ve sözlü olarak iletiyoruz. Yaşadığımız bu illetten bir an önce kurtulmayı diliyor ve her zaman “EVDE KAL TÜRKİYEM” diyoruz.
Yerel ve genel yöneticilerimizden taleplerimizi, bugüne kadar her koşulda sesimiz olan siz değerli basın mensupları ile de paylaşıyoruz.
Bilgilerinize sunulur.

Saygılarımla
İSMAİL HAKKI KIRDI
İzmir Kahveciler Odası Başkanı

Haberimiz Medya Ege‘de, Gözlem Gazetesi‘nde, Yeni Soluk Gazetesi‘nde, Foça Gazete‘de, Ege’nin Gazetesi.com’da ve Ege Telgraf’ta yer aldı.